Марина Апатин

Пословни сусрети туристичке привреде Војводине и бугарских туроператора

Дана 26. јуна 2018. године у Амбасади Републике Србије, одржан је пословни форум туристичке привреде Војводине са туроператорима из Бугарске, који је Привредна комора Војводине (ПКВ), уз подршку Амбасаде Републике Србије у Бугарској (у Софији) и АБТТА- Националног удружења туристичких агенција Бугарске, организовала. Пословном форуму је присуствовало 40 представника туристичке привреде. Пословне сусрете су отворили Дејан Костић, први секретар Амбасаде Републике Србије, Бајко Бајков, директор АБТТА и Бојана Миљуш, заменик генералног секретара ПКВ. Након пленарног дела, на којем је била презентована туристичка понуда Војводине, одржани су и Б2Б сусрети.

„Република Србија, а посебно Војводина су увек имали добру пословну сарадњу са Републиком Бугарском у свим областима привреде, која је у последње време подигнута на још виши ниво. Анализирајући статистичке податке РЗС за 2017. годину, уочили смо да се у односу на 2016. годину бележи значајан пораст броја Бугарских туриста који посећују Војводину и по броју долазака, за око 11%, и по броју ноћења за око 6%. Овај пословни сусрет смо организовали са циљем да ову сарадњу поспешимо и повећамо туристички промет. Број присутних привредника са обе стране говори у прилог томе да постоји велико интересовање за сарадњу. Након одржаних Б2Б сусрета, привредници су нам пренели да су изузетно задовољни контактима које су остварили и да већ имају упите за достављање понуда за услуге које пружају.“ – рекла је Бојана Миљуш, заменик генералног секретара ПКВ.

Бајко Бајков је рекао да бугарске туристичке агенције имају добру пословну сарадњу са колегама из Војводине али да су на овом форуму сазнали за бројне локалитете којима ће свакако проширити понуду туристичких аранжмана за Војводину и промовисати их кроз балканске туре на највећим светским сајмовима за туризам.

Привредну делегацију предводили су Бојана Миљуш, заменик генералног секретара ПКВ и Драгица Самарџић, виши самостални стручни сарадник ПКВ.

У Б2Б сусретима су учествовали привредни субјекти из Војводине у саставу: Туристичка организација Војводине, Хотел „Премиер Аква“ и Етно насеље „Врдничка кула“ Врдник, Хотел „Президент“ Нови Сад, Хотел „Президент Премиер“ Сремски Карловци, Вила „Президент“ Сремски Карловци, Хотел „Гарсон лукс“ Нови Сад, Хотел „Нови Сад“ Нови Сад, Хотел резорт „Релакс“ Ковачица, Пансион „Ана“ Сента, ТО Општине Сремска Митровица, Етно ресторан „Тошина кућа“ Јарак, ЈП за управљање пристаништем и марином „Марина“ Апатин, Туристичка агенција „Мегалос“ Нови Сад, Туристичка агенција „Компас-туризам путовања“ Нови Сад.

Велико интересовање за сарадњу са војвођанским привредницима су исказале туристичке агенције из Бугарске тако да су скупу присуствовале: „Бохемиа“Софија, „Мондел Травел“ Софија, „Елфи турс“ Софија, „Иванико турс“ Софија, „Кораци турс“ Софија, „Алфатурс“ Софија, „Травелманиа“ Софија, „Калини“ Софија и „Мистрал травел“ Софија, „Интернационал травел“ Софија, „Ес ди ај травел“ Софија.

 

Преузето са: Привредна комора Војводине

Галерија - Пословни сусрети туристичке привреде Војводине и бугарских туроператора

ВОЖЊА БРОДИЋЕМ „АПАТИНКА“ - МАЈ 2024.
01.05.2024. - У 11h у трајању од 1h, МАРИНА – ЗАЛИВ - ВЕЛИКИ ЛИМАН, 450 динара01.05.2024. - У 16h у трајању од...
Европски Амазон
Европски Амазон је дестинација која нуди мноштво активности, од вожње бициклом уз Муру, Драву и Дунав, преко веслања...
Наша веб страница је надограђена
Драги гости и корисници, имамо новости за Вас! Наша веб страница је управо надограђена, те освежена новим фотографијама...
ПЕЦАРОШКИ ПАКЕТ У АПАТИНУ
  ОПЦИЈА 1.  ЈЕДНО НОЋЕЊЕ, ДВА ДАНА (ЗА ДВЕ ОСОБЕ) НОЋЕЊЕ СА ДОРУЧКОМ У ½ СОБИ -5180,00 ДИНАРА ИЗНАЈМЉИВАЊЕ ЧАМЦА -3400,00 ДИНАРА  ВИШЕДНЕВНА ДОЗВОЛА ЗА...
Унапређење веб странице и приступног система на понтонима у марини
Драго нам је што смо у прилици да поделимо са вама вест да радимо на новом унапређењу веб...
БРОДИЋ АПАТИНКА - РАСПОРЕД ВОЖЊИ ЗА СЕПТЕМБАР 2023.
02.09.2023. – У 11 часова у трајању од 1,5 час, МАРИНА-ВАГОНИ, 450 динара 09.09.2023. – У 11 часова у трајању од 1 часа,...