ЈП Дунавска Обала

УСР Буцов

Удружење је основано 1949. године као секција тадашњег спортског друштва „Сидро, а под именом „Буцов“ ради од 1956. године. Броји између 900 и 1000 чланова (зависно од године), располаже са 230 привеза за чамце, 135 кабина где риболовци држе своје риболовне потребштине, са два чамца биг фоот и четворотактним моторима хонда 15кс, као и изузетно лепим и функционалним просторијама на горњем спрату дома спортова. Поменути објекти се налазе у новоотвореној апатинској марини која је највећим делом финансирана из н.и.п. србије. У просторије смо се уселили 2006. године , а привезе у марини почели смо да користимо од 01.04.2009.
Тело УСР“Буцов“-а чини управни одбор од 15 чланова, наџорни одбор 3 члана, дисциплинска комисија 3 члана, комисија за објекте 3 члана, комисија за рекреацију 3 члана и једна стално запослена радница на административним пословима везаним за удружење.
УСР“Буцов“ је члан спортског савеза општине Aпатин и риболовачког савеза Cрбије. Збратимљени смо са риболовачким удружењима из Бања Луке и Невесиња.
УСР“Буцов“је организатор такмичења „Златна рибица“ која се одржава у склопу Апатинских рибарских вечери, а чији је спонзор општина Апатин и у оквиру којих се проглашава најпецарош, односно риболовац који је ухватио највећу рибу током претходне године. На такмичењу за „Златну рибицу“ учешће узимају екипе и репрезентације из околних земаља. У помен бившем председнику удружења одржавамо и меморијални турнир „Мирослав Смиљанић Црв“ који се одржава сваке године у октобру месецу.
Ове године имамо омладинског првака србије и учесника риболовне олимпијаде која је одржана у августу месецу у Италији, а где је наш такмичар освојио 3 место.
Највећи успеси УСР „Буцова“ су: двоструки прваци Југославије и учесници светског првенства у риболову. Добитници смо ордена заслуга за народ са сребрном звездом .
Активни смо у акцијама „Дани Дунава“, „Очистимо Србију“, интензивно сарађујемо са риболовачким удружењима из Осијека и Вуковара у погледу спортског риболова и чувању и коришћењу реке Дунав.

Највећи улови које су остварили риболовци УСР “Буцов“-а су сомови преко 50 кг, шарани преко 25 кг, штуке преко 10 кг и смуђеви такође преко 10 кг и за које су риболовци награђивани престижним признањем најпецарош.

Галерија - УСР Буцов

Апартмани
Марина Апатин располаже са 8 студио апартмана од којих су 4 са француским лежајем и четири са по два одвојена кревета.
Вез и зимовник
Привезиште располаже са 400 везова на води од чега су 30 за веће јахте и "сувим везом" површине 1.000 м².
Конференцијска сала
Нудимо изнајмљивање сале за организовање конференција, семинара, састанака и изнајмљивање за разне врсте прослава.