Marina Apatin

Poslovni susreti turističke privrede Vojvodine i bugarskih turoperatora

Dana 26. juna 2018. godine u Ambasadi Republike Srbije, održan je poslovni forum turističke privrede Vojvodine sa turoperatorima iz Bugarske, koji je Privredna komora Vojvodine (PKV), uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj (u Sofiji) i ABTTA- Nacionalnog udruženja turističkih agencija Bugarske, organizovala. Poslovnom forumu je prisustvovalo 40 predstavnika turističke privrede. Poslovne susrete su otvorili Dejan Kostić, prvi sekretar Ambasade Republike Srbije, Bajko Bajkov, direktor ABTTA i Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara PKV. Nakon plenarnog dela, na kojem je bila prezentovana turistička ponuda Vojvodine, održani su i B2B susreti.

„Republika Srbija, a posebno Vojvodina su uvek imali dobru poslovnu saradnju sa Republikom Bugarskom u svim oblastima privrede, koja je u poslednje vreme podignuta na još viši nivo. Analizirajući statističke podatke RZS za 2017. godinu, uočili smo da se u odnosu na 2016. godinu beleži značajan porast broja Bugarskih turista koji posećuju Vojvodinu i po broju dolazaka, za oko 11%, i po broju noćenja za oko 6%. Ovaj poslovni susret smo organizovali sa ciljem da ovu saradnju pospešimo i povećamo turistički promet. Broj prisutnih privrednika sa obe strane govori u prilog tome da postoji veliko interesovanje za saradnju. Nakon održanih B2B susreta, privrednici su nam preneli da su izuzetno zadovoljni kontaktima koje su ostvarili i da već imaju upite za dostavljanje ponuda za usluge koje pružaju.“ – rekla je Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara PKV.

Bajko Bajkov je rekao da bugarske turističke agencije imaju dobru poslovnu saradnju sa kolegama iz Vojvodine ali da su na ovom forumu saznali za brojne lokalitete kojima će svakako proširiti ponudu turističkih aranžmana za Vojvodinu i promovisati ih kroz balkanske ture na najvećim svetskim sajmovima za turizam.

Privrednu delegaciju predvodili su Bojana Miljuš, zamenik generalnog sekretara PKV i Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik PKV.

U B2B susretima su učestvovali privredni subjekti iz Vojvodine u sastavu: Turistička organizacija Vojvodine, Hotel „Premier Akva“ i Etno naselje „Vrdnička kula“ Vrdnik, Hotel „Prezident“ Novi Sad, Hotel „Prezident Premier“ Sremski Karlovci, Vila „Prezident“ Sremski Karlovci, Hotel „Garson luks“ Novi Sad, Hotel „Novi Sad“ Novi Sad, Hotel rezort „Relaks“ Kovačica, Pansion „Ana“ Senta, TO Opštine Sremska Mitrovica, Etno restoran „Tošina kuća“ Jarak, JP za upravljanje pristaništem i marinom „Marina“ Apatin, Turistička agencija „Megalos“ Novi Sad, Turistička agencija „Kompas-turizam putovanja“ Novi Sad.

Veliko interesovanje za saradnju sa vojvođanskim privrednicima su iskazale turističke agencije iz Bugarske tako da su skupu prisustvovale: „Bohemia“Sofija, „Mondel Travel“ Sofija, „Elfi turs“ Sofija, „Ivaniko turs“ Sofija, „Koraci turs“ Sofija, „Alfaturs“ Sofija, „Travelmania“ Sofija, „Kalini“ Sofija i „Mistral travel“ Sofija, „Internacional travel“ Sofija, „Es di aj travel“ Sofija.

 

Preuzeto sa: Privredna komora Vojvodine

Galerija - Poslovni susreti turističke privrede Vojvodine i bugarskih turoperatora

VOŽNJA BRODIĆEM „APATINKA“ - MAJ 2024.
01.05.2024. - U 11h u trajanju od 1h, MARINA – ZALIV - VELIKI LIMAN, 450 dinara01.05.2024. - U 16h u trajanju od...
Evropski Amazon
Evropski Amazon je destinacija koja nudi mnoštvo aktivnosti, od vožnje biciklom uz Muru, Dravu i Dunav, preko veslanja...
Naša web stranica je nadograđena
Dragi gosti i korisnici, imamo novosti za Vas! Naša web stranica je upravo nadograđena, te osvežena novim fotografijama...
PECAROŠKI PAKET U APATINU
  OPCIJA 1.  JEDNO NOĆENJE, DVA DANA (ZA DVE OSOBE) NOĆENJE SA DORUČKOM U ½ SOBI -5180,00 DINARA IZNAJMLJIVANJE ČAMCA -3400,00 DINARA  VIŠEDNEVNA DOZVOLA ZA...
Unapređenje web stranice i pristupnog sistema na pontonima u marini
Drago nam je što smo u prilici da podelimo sa vama vest da radimo na novom unapređenju web...
BRODIĆ APATINKA - RASPORED VOŽNJI ZA SEPTEMBAR 2023.
02.09.2023. – U 11 časova u trajanju od 1,5 čas, MARINA-VAGONI, 450 dinara 09.09.2023. – U 11 časova u trajanju od 1 časa,...