JP Dunavska Obala

USR Bucov

Udruženje je osnovano 1949. godine kao sekcija tadašnjeg sportskog društva „Sidro, a pod imenom „Bucov“ radi od 1956. godine. Broji između 900 i 1000 članova (zavisno od godine), raspolaže sa 230 priveza za čamce, 135 kabina gde ribolovci drže svoje ribolovne potrebštine, sa dva čamca big foot i četvorotaktnim motorima honda 15ks, kao i izuzetno lepim i funkcionalnim prostorijama na gornjem spratu doma sportova. Pomenuti objekti se nalaze u novootvorenoj apatinskoj marini koja je najvećim delom finansirana iz n.i.p. srbije. U prostorije smo se uselili 2006. godine , a priveze u marini počeli smo da koristimo od 01.04.2009.
Telo USR“Bucov“-a čini upravni odbor od 15 članova, nadžorni odbor 3 člana, disciplinska komisija 3 člana, komisija za objekte 3 člana, komisija za rekreaciju 3 člana i jedna stalno zaposlena radnica na administrativnim poslovima vezanim za udruženje.
USR“Bucov“ je član sportskog saveza opštine Apatin i ribolovačkog saveza Crbije. Zbratimljeni smo sa ribolovačkim udruženjima iz Banja Luke i Nevesinja.
USR“Bucov“je organizator takmičenja „Zlatna ribica“ koja se održava u sklopu Apatinskih ribarskih večeri, a čiji je sponzor opština Apatin i u okviru kojih se proglašava najpecaroš, odnosno ribolovac koji je uhvatio najveću ribu tokom prethodne godine. Na takmičenju za „Zlatnu ribicu“ učešće uzimaju ekipe i reprezentacije iz okolnih zemalja. U pomen bivšem predsedniku udruženja održavamo i memorijalni turnir „Miroslav Smiljanić Crv“ koji se održava svake godine u oktobru mesecu.
Ove godine imamo omladinskog prvaka srbije i učesnika ribolovne olimpijade koja je održana u avgustu mesecu u Italiji, a gde je naš takmičar osvojio 3 mesto.
Najveći uspesi USR „Bucova“ su: dvostruki prvaci Jugoslavije i učesnici svetskog prvenstva u ribolovu. Dobitnici smo ordena zasluga za narod sa srebrnom zvezdom .
Aktivni smo u akcijama „Dani Dunava“, „Očistimo Srbiju“, intenzivno sarađujemo sa ribolovačkim udruženjima iz Osijeka i Vukovara u pogledu sportskog ribolova i čuvanju i korišćenju reke Dunav.

Najveći ulovi koje su ostvarili ribolovci USR “Bucov“-a su somovi preko 50 kg, šarani preko 25 kg, štuke preko 10 kg i smuđevi takođe preko 10 kg i za koje su ribolovci nagrađivani prestižnim priznanjem najpecaroš.

Galerija - USR Bucov

Apartmani
Marina Apatin raspolaže sa 8 studio apartmana od kojih su 4 sa francuskim ležajem i četiri sa po dva odvojena kreveta.
Vez i zimovnik
Privezište raspolaže sa 400 vezova na vodi od čega su 30 za veće jahte i "suvim vezom" površine 1.000 m².
Konferencijska sala
Nudimo iznajmljivanje sale za organizovanje konferencija, seminara, sastanaka i iznajmljivanje za razne vrste proslava.